FAQ

Frågor och svar

Undrar du över något?
Här har vi samlat de vanligaste frågorna kring dokumenthantering.

Hittar du inte svar på just din fråga är du välkommen att kontakta oss.

Hur finansieras min utrustning?

Vi har nära samarbete med flera stora finansieringsbolag och har därför möjlighet att jämföra och erbjuda dig den bästa finansieringen för ditt företag.
En normal finansieringsperiod för ny utrustning är 36 – 60månader.

Vad omfattar ett fullserviceavtal från Dokumentsystem?

I fullserviceavtalet ingår allt förekommande underhåll för din utrustning såsom restid, teknikers arbetstid, reservdelar, telefonsupport och utbildning i hantering av din nya utrustning.

Vad betyder klickpris?

För att vi ska kunna ge dig den absolut bästa servicen tar vi ut en liten avgift för varje utskrift. Vanligtvis brukar det handla om några få ören för en svartvit sida.

Fungerar utrustningen i vårt nätverk och våra operativsystem?

Produkterna är grundanpassade för att klara de allra flesta nätverkstyper och operativsystem på marknaden. Skulle det mot förmodan inte fungera som det ska löser vi det, självklart på vår bekostnad.

Kan jag prova utrustningen innan jag bestämmer mig?

Absolut! Vi har kontor och butik i Västerås. Här får du möjlighet att provköra allt från de minsta skrivarna till stora multifunktionella enheter med integrerade mjukvarulösningar för dokumenthantering.

Kan jag köpa toner och papper från er?

Naturligtvis går det utmärkt att köpa alla typer av förbrukningsartiklar som toner, bläckpatroner, papper och reservdelar av oss. Vi har förbrukningsartiklar för de flesta förekommande laser- och bläckstråleprodukterna på marknaden.

Vi är ett tryckeri. Har ni produkter för oss?

Vi har specialistkompetens inom området och har flera nöjda tryckerier och företag som arbetar med grafikintensiva verksamheter där krav på kvalitet är extrem. Vi på Dokumentsystem har över 20 års erfarenhet av den grafiska branschen.

Vi får stora mängder reklamutskick till vår Fax. Går det att undvika?

Vi har faxkort och fristående faxskrivare som kan vidarebefordra inkommande fax till din e-post samt filtrera inkommande skräpfax. Från faxskrivaren eller din dator kan du dessutom faxa/e-posta/skanna till en mottagares e-post.

Hur kan jag sammanfoga filer från ex. word, excel, pdf och jpeg?

Vi kan erbjuda funktioner som gör det enkelt för dig att sammanfoga olika filtyper genom att ex. dra-och-släppa. Med våra verktyg är det heller inga problem att skapa eller ändra i befintliga dokument som ex. pdf-filer.

Hur kan jag lära mig mer om effektiv dokumenthantering.

Vi anordnar utbildningar och anpassar dem efter dig och ditt företag. Tillsammans går vi igenom olika moment om hur ni kan effektivisera er dokumenthantering.

Vilka lösningar har ni för digital dokumenthantering?

Hos oss hittar du ett stort antal av verktyg och mjukvaror som passar ditt företag. Vi har allt du behöver för att ex. skanna data direkt till ditt ekonomiprogram, skanna dokument med textigenkänning, skapa komplexa dokumentflöden och mappstrukturer med tillhörande sökfunktioner m.m.
Vi kan även erbjuda dig lösningar med fokus på högsta säkerhet och sekretess. Det kan handla om att sätta upp regelverk för skanning, utskrift och kopiering för att optimera säkerheten och samtidigt minimera utskriftskostnaderna. Kanske vill du skriva ut och sedan hämta dina utskrifter från vilken skrivare som helst på företaget genom verifiering med ex. PIN-kod/keycard eller få möjlighet att övervaka vem på företaget som skriver ut vissa typer av dokument samt kunna se när det sker. Kontakta oss gärna för en visning och utförlig presentation.

Återförsäljare av

Kontakt

T: 021-15 26 60
F: 021-12 77 45
Stensborgsgatan 4
721 32 Västerås

Miljöansvar

Vi prioriterar miljöcertifierade leverantörer där våra produkter uppfyller högsta miljöstandard.